Recept
Morots-
och
kumminsoppa
Ingredienser
400 g morötter
2 gula lökar
2 msk olivolja
1 msk socker
1 msk curry
½ tsk malen koriander
½ tsk kumminfrö
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 liter vatten
salt
peppar
Tillagning
Skala och grovhacka morötterna och löken.
Fräs under lock i oljan ca 10 min.
Strö över socker, curry, koriander och kummin och fräs ytterligare några minuter.
Häll på fonden och vattnet och låt småkoka i ca 5 minuter.
Salta och peppra.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av och komplettera kryddningen.
Servering: Gärna med garnering av gräslök och kummin, rostade nötter och ett gott bröd.
Hem
Kontakt
Trädgården
Växthuset
Mat
Länkar
Hitta hit
© Ran-data 1982 - 2018 |
HTML
|
CSS
|