Recept

Kycklingsoppa med ärtor, bönor och grönsaker,
4 portioner

Ingredienser

Tillagning

  1. Skala och hacka löken och purjolöken.
  2. Skala och skär morötterna i slantar.
  3. Skär kycklingen i bitar.
  4. Fräs löken, morötterna och kycklingen i olja i en stor gryta.
  5. Tillsätt tomatpurén som får fräsa med några minuter.
  6. Häll över buljongen och koka 10 - 15 minuter.
  7. Spola av bönorna och ärtorna, låt rinna av och blanda ner i soppan.
  8. Kör soppan slät med mixerstav.
  9. Smaka av med sambal oelek och salt.
  10. Rör i crème fraîche och persilja.

Tips: Kör löken i mikron ca 6 minuter, 1000 kW, så underlättas bryningen.

Servera gärna med garnering av gräslök och kummin, rostade nötter och bröd.

Siddjup

© Ran-data 1982 - 2018 | HTML | CSS |